Historie

 

Historie

De Noordwijkse beeldhouwer/woodcarver Willem van Vugt en beheerder Staatsbosbeheer Hollands Duin Tim Fransen, zijn de initiators van het Kunst in Duin-festival. De start van het succesvolle Kunst in Duin-festival vond in 2008 plaats. Was het festival toen nog toegespitst op de bezoekers in aanraking  te brengen met houtbewerking van nationale en internationale woodcarvers, tijdens de tweede editie in 2010 breidde de focus van het festival aanzienlijk uit.

Met de deelname van ook andere kunstdisciplines als kunstschilders, (body-art)-performers, installatiekunstenaars en een theater- en een muziekgroep, werd het festival breder van opzet en trok het een gemêleerd publiek van jong tot oud. De aanpak bleek een doorslaand succes gemeten aan het grote aantal bezoekers en de vele positieve reacties. ‘Laagdrempelig’, ‘sfeervol’ en ‘leerzaam’ waren de meest gehoorde reacties op het kunstfestival, gesitueerd in een schitterend natuurgebied in de duinen op een beenworp afstand van de zee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>