Keramiek en glas 2014

Dit jaar zijn diverse kunstenaars te bewonderen die kunst maken van glas en/of keramiek.

Judith Makkenze

“In 2005 heb ik de schoonheid van glas ontdekt. Die schoonheid kende ik al wel maar het was voor die tijd nooit bij mij opgekomen dat ik er ook mee zou kunnen werken. En wat begint als een nieuwe hobby is uitgegroeid tot mijn bedrijf Glasvormen in de Gouwstraat, Rotterdam. De combinatie van het materiaal, de techniek, nieuwe vindingen en het fusen is wat werken met glas spannend, verrassend en afwisselend maakt. Een streep zonlicht dat door gekleurd glas een prachtig spektakel veroorzaakt op de vloer of muur maakt je dag goed. Het haalt je even een moment uit de werkelijkheid van de dag.”

judith_makkenze_home

Glasvormen van de wieg tot het graf zoals de uitdrukking zegt. Van kindertekeningen die ik vertaal in glas, via sieraden (ook assieraden), logo’s, lampen en schalen naar gedenkvormen als grafmonumenten en vormen waar as in is verwerkt.

http://www.glasvormen.nl

Sabine Tuchel

Sabine Tuchel is een kunstenares die kunst maakt uit vondsten. De materialen variëren van steen tot stof of steen. De laatste jaren werkte zijn in galeries o.a.: Kunstcentrum Haarlem, Galerie te Middelburg en Galerie Nordenvind in Denemarken.

sabine

Ghislaine van Tongeren

Op jonge leeftijd werd ik plateelschilder bij Velzen Aardewerkfabriek in Sassenheim. Ik heb daar rond 1980 ongeveer 3 jaar gewerkt. Daar schilderde ik o.a. Delfts Blauw en Polychroom (= verschillende kleuren ) op biscuitgebakken vazen, schalen, borden, kandelaars e.d.. Ik heb cursussen gevolgd op de Vrije Academie in Sassenheim, waar ik diverse technieken heb geleerd.

Mijn werk bestaat uit Unica’s. Alle handgevormd en in sommige gevallen hebben ze een basis van een mal. Figuratief en kleurrijk werk, mensen en soms dieren die een glimlach ontlokken. Mijn werk bestaat uit steengoed gebakken klei en is weersbestendig en kan buiten staan. Ik bak mijn werk rond 1200 graden C..

 

ghislaine

http://www.ghislainekeramiek.nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>