Schilders 2014

Schilders zijn verspreid over het Landgoed te vinden. Ook binnen het Kasteel Keukenhof zijn zij aan het werk.

Mieke van Zundert

“Ik ben een  beeldend  kunstenaar met een gevoel voor verhalen.   Een rijk gedekte tafel heeft evenzeer een verhaal als een  portret, de notitie van een gesprek of een beeld van mensen in een café.  Als ik schilder vertel ik deze geschiedenis met verf, licht  en kleur. Door mijn manier van schilderen wordt de beschouwer in het  verhaal van het schilderij gezogen.  Agapé , wat ik vertaal met liefdevol beschouwen, is mijn  manier van naar de mensen en de wereld kijken.”

 

w-bloemenveldveldsrtaat1

http://www.miekevanzundert.nl

Hans van Duyn

“Opgegroeid aan de kust voel ik me sterk verbonden met de zee en de duinen. De kracht en de kwetsbaarheid van de natuur is daardoor in al mijn werken terug te vinden. Maar ook de echo`s van verre reizen, de vergankelijkheid en de tijdloosheid van oude steden  Met elk schilderij dat ik maak, zoek ik – op een bijna meditatieve manier – een vertaling in beeld. Het resultaat is voor mij altijd een verrassing maar ook altijd zeer vertrouwd. Ik probeer terug te vinden wat niet concreet maar voor mij wel wezenlijk is. De kern van mijn herinneringen.”

hans van duyn

http://www.vanduynkunst.nl/kunstenaarnew.htm

Marion Steur

Wat gebeurt er en wat wordt er eigenlijk bedoeld? Daartussen ligt een zee aan mogelijkheden. Daar put ik uit om in woord en kleur een beeld te schetsen van wat ik om me heen zie. En bij het vertalen van teksten speur ik tussen al die mogelijkheden naar de best passende betekenis in het Nederlands. Met mijn Papieren Vliegtuig passeer ik grenzen van taal, bewustzijn en verbeelding.

marion steur

http://www.papierenvliegtuig.eu/

Jean-Marie van Staveren

Van Staveren is voornamelijk werkzaam als schilder, maar sinds het begin van de jaren tachtig begon zij ook keramiek te maken en te beschilderen. Zij is een bewonderaar van het werk van Lucian Freud en van Francis Bacon en maakt soms schilderijen met hetzelfde onderwerp of variaties. Haar werk past tussen het abstract expressionisme en de Cobrabeweging, de twee stromingen die de kunstwereld na de Tweede Wereldoorlog domineerden. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van tertiaire kleuren en felle kleuren. Onderwerpen zijn onder andere figuratieve voorstellingen, imaginaire portretten en geabstraheerde landschappen.

van staveren

http://www.vanstaveren.eu/

Henk van Hemert

“ Algemene gevoelens die betrekking hebben op de onderlinge relaties tussen mensen en mens en dier vormen de bron van inspiratie voor mij. Ontmoetingen, kennismakingen en het intensiveren van contacten met anderen zijn daarom van vitaal belang. Door deze ontmoetingen en het verdiepen in menselijke relaties kan ik schilderijen maken en me uitdrukken in een samenspel van bewuste en onbewuste beeldelementen.”

van hemert

http://www.henkvanhemert.nl/

Joke Bos

“Ik laat me inspireren door het dagelijks bestaan vol met zijn geheimen. Voor mij is een beeld is een gefixeerd moment met een verborgen energie. Zo blijkt het gewone bijzonder te zijn. Altijd met de nadruk op sfeer.”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

http://www.jokecbos.nl/

Vera Valstar

Ik ben gefascineerd door de kleuren en vormen van de natuur. Dit komt tot uiting in mijn olieverfschilderijen en tekeningen met inkt. Het ruimtelijk werk bestaat uit het beschilderen van boomstammen. Mijn werk is zowel surrealistisch als realistisch met oog voor detail. De schilderijen zijn, in verschillende fases, gelaagd opgebouwd en vallen op door de geleidelijke kleurovergangen en magisch lichtgebruik maar ook door het gebruik van contrasterende kleuren.

valstar

http://veravalstar.exto.nl/

Marjolein Menke

 

marjoleinmenke

Tijdens Kunst in Duin zal Marjolein Menke schilderen wat om haar heen is: landschap, situaties, maar als de gelegenheid zich voordoet ook schetsmatige portretten.

www.marjoleinmenke.nl

Janine Lamers

Janine Lamers maakt: schilderijen, tekeningen, portretten, kleurenetsen, exclusieve (relatie) geschenken en graveert glas. Zij werkt tevens in opdracht, voor particulier en bedrijf. Exposeert meerdere keren per jaar en is gespecialiseerd in het schilderen met ei-tempera.

janinelamers2

www.janinelamers.nl

Kees Putman

Ik ben van de zee. De eeuwig wisselende verschijningen van dit oneindig golvende oppervlak blijven mij verbazen. Het verstillen van de beweging in een schildering is een nooit te winnen wedstrijd, een uitdaging die blijft fascineren door de onmogelijkheid ervan. Niet een poging is hetzelfde. De zee blijft een levend mysterie. Toch
blijf ik het proberen.

putman

http://www.keesputman.nl

Françoise Stoop

Het uitgangspunt voor de compositie van de werken is het Hollandse landschap.  Eén of meer  horizonnen met één of meer vertikalen. Zo ontstaat er een ritme van lijnen, banen en kleurvlakken.  Het ritme van een bomenrij is onweerstaanbaar in zijn eenvoud. De kleuren van een schilderij worden langzaam opgebouwd door  lagen over elkaar aan te brengen. De drager van het werk is vaak jute. Soms van de rol, soms is het een opgespannen aaradappelzak.  De naad van zo’n aardappelzak maakt deel uit van het beeld. De jute wordt zo opgespannen dat de mooie, grove stukken goed in het  beeld zitten, zodat ook die een rol gaan spelen in het werk. De jute wordt geïmpregneerd met een transparante kunsthars.  Ook de impregnatie is beeldbepalend: waar de kunsthars wordt aangebracht, komt de verf op de stof te liggen en  waar de  kunsthars niet zit, zakt de verf door de grove mazen van de jute heen.

frstoop http://www.fstoop.nl/

Plan 4

Onder het motto Plan 4 treden Iet Langeveld en Wouter Ruigrok op.

Iet Langeveld schildert zoals ze is: raak, direct, eerlijk en snel. Vanuit haar fascinatie voor de mens en zijn omgeving in al zijn aspecten, probeert zij intuïtief visies die zich opdringen uit.

Samen met Wout Ruigrok heeft zij onlangs een groot project voor de Keukenhof Bloemententoonstelling te Lisse gerealiseerd. Zij creëerden er een grote muurschildering op de buitenmuren van het Julianapaviljoen aldaar, bestaande uit 19 zwevende beschilderde panelen op een landschappelijke muurschildering, variërend van realistisch tot abstract-expressief: ‘Broadland’.

iet langeveld

http://www.ietlangeveld.nl/

Mariska de Kok

“Persoonlijk ben ik zeer gefascineerd door de mens achter het zogenaamde maatschappelijke masker. Wanneer je lang genoeg naar iemand mag kijken, is er voor mij altijd een boeiend verhaal te ontdekken. Een heerlijke ontdekkingsreis c.q. uitdaging om dit wat ik niet echt kan benoemen, te verbeelden in een portret. Logisch gevolg hiervan is dat ik in de loop der jaren op schildergebied, me vooral heb gespecialiseerd in portretteren. Naast mijn passie voor portretteren van realistisch tot abstract op doek of in beeld, geniet ik ook van het schilderen op locatie.  Zoals bijvoorbeeld bij het Noordwijkschildersfestival.”

mariskadekok

http://www.marisk.nl/dev/index.php

Marian Meijer

Marian Meijer is beeldend kunstenares. Zij geeft Workshops en lessen intuïtief materie-schilderen.

marianmeijer1

https://www.facebook.com/marian.meijer1/about

Jan Willem Maris

Jan Willem Maris is van plan een aantal samenhangende bouwsels, voor het gemak Shelters genoemd, naar zijn gelijknamige serie schilderijen te creëren. De bouwsels zijn gebaseerd op zijn  ‘maquette’  Plein Barcelona, maar nu in het bos en in het groot, in plaats van met papier, bekleed met dekzeilen  gemaakt van plastic boodschappentassen. Op die dekzeilen is hij van plan westerns te projecteren die aansluiten  op zijn schilderijen. Gasten kunnen een versnapering krijgen. De bedoeling is de bezoeker iets entertainment-achtigs te bieden, meer dan een statische en passieve expositie van werken. Een soort totaalervaring.

Jan-Willem Maris-Barcelona

http://jwmaris.exto.nl/

Esther van Wijnen

Esther van Wijnen is geboren in 1971 te Noordwijk. Na een aantal andere artistieke omzwervingen zoals het bouwen van decors en sets in de filmwereld en het ontwerpen van interieurs voor diverse horecalocaties richt ze zich nu hoofdzakelijk op het schilderen. Ze is autodidact, maar heeft zich in der loop van de jaren verschillende technieken en materialen eigen gemaakt.

Zij gebruikt voor haar huidige werk olieverf, vaak gecombineerd met reliëfpasta, papier, of wat ze voor handen krijgt. Het werk valt meteen op door de vrolijke heldere kleuren. Het zijn de alledaagse dingen van het leven die ze schildert en voor iedereen herkenbaar. Ook valt de humor op wat in elk schilderij zit. Haar voorkeur gaat uit naar grote doeken, zodat zij vrij kan werken. Ze maakt naast schilderijen ook muurschilderingen en wordt ingehuurd door bedrijven als freelancer om te helpen bij thema parken.

badtobbe@

http://www.facebook.com/esther.vanwijnenformanek

Lisa van Noorden

“ Ik maak kunstwerken in ontvangsthallen en lounges, maar ook in de openbare ruimte. Ik gebruik beeldende kunst en vormgeving als middel om een bijdrage te leveren aan de identiteit, het imago en de communicatiedoelstellingen van een organisatie. In het verlengde daarvan ontwikkel ik communicatiemiddelen. Bij kunst in opdracht geef ik een ruimte een stem, een spreekbuis die een brug slaat tussen het gebouw en de gebruiker..”

lisa van noorden

http://www.lisavannoorden.nl

Igor Kusmirak

“Mijn project op kunst in duin:  een schilderij van 20 meter tussen bomen en palen geinspireerd door toeval licht en donker beweging collage mensen krijt verf en geluid. De omgeving moet een belangrijke inspiratie zijn.  Mijn fasinaties zijn vergankelijkheid ruimte landschap en lijven. ”

igor

http://www.kusmirak.nl/

Ellen van Toor

“De werken ontstaan uit inspiratie, die zij heel nuchter zelf oproept, door gewoon aan het werk te gaan. Met als resultaat prachtige werken in voorzichtige kleuren van papierrestjes die al een verleden met zich meedragen. Zij getuigen, aldus haarzelf, vaak van een burgerlijkheid, zelfs lulligheid van beeldtaal. Dit valt te begrijpen als ze vertelt dat zij de kunstenaar, en dus zichzelf, ziet als iemand die ‘mensen verzet’. Dan kun je die mensen immers het beste in de eigen taal toespreken.”

ellenvantoor

http://www.ellenvantoor.nl

Sebastian van Houten

Sebastian wordt geïnspireerd door de schoonheid van imperfectie. Zijn werk vertoond gelijkenissen met Street Art en graffiti kunst. Niet zo zeer in onderwerp of compositie, maar meer in gedachtegoed, techniek en formaat. Hij gebruikt verschillende verftechnieken die in lagen worden opgezet. Sebastian exposeerde eerder onder andere op de Affordable Artfair Amsterdam en bij Galerie Chiefs & Spirits in Den Haag. Wonderland-15-web

www.svanhouten.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>