Kinderkunstdorp 2014

Locatie

Evenals bij de vorige evenementen zal er dit jaar ook een specifiek programma voor kinderen zijn in het “kinderkunstdorp”. Er wordt een grote Tipi opgezet bij de Frederik’s Hof, waar de kinderen op verschillende wijzen, begeleid door kunstenaars, een bijdrage kunnen leveren. Ervaring uit de voorafgaande evenementen leert dat de kinderen vol enthousiasme deelnemen, vaak tot verrassing van bezoekers en de kunstenaars zelf.

tipi

 

Glaskunst

Eén van de activiteiten voor het kinderdorp is de tekenwedstrijd voor kinderen.  De winnaar of winnares wint voor zijn of haar school de tekening in glas. Judith Makkenze,  glaskunstenaars,  voltooit tijdens in het Kinderdorp de uitverkozen tekening in glas. De ingezonden tekeningen worden beoordeeld op: schoonheid (liefst zo beeldschoon mogelijk), kleurrijkheid en duidelijkheid op hoofdlijnen. Het formaat wordt A3. De tekeningen moeten vóór 15 juli worden verzonden naar de Stichting Kunst in Duin. De jury bestaande uit onder andere Judith Makkenze zal de inzendingen beoordelen. Op de dag van de officiële opening zal in het Kinderdorp op het Landgoed Keukenhof  bekend worden gemaakt welke inzending de gelukkige is geworden. Judith Makkenze geeft dan ook een toelichting op het verder uitwerken ervan in glas.

stampertje

Ouders kunnen ook tekeningen van kinderen door Judith in glas laten zetten. De kosten hiervoor hangen af van de complexiteit en het aantal kleuren.

Mensennest

Onder leiding van Land Art kunstenaar Hester Pilz gaan kinderen een ‘mensennest’ van takken maken. Binnenin maakt zij een constructie met behulp van steigerpijpen, daarop komt een houten vloertje, binnenin het nest. Je kunt in het nest klimmen via enkele treden van steigerpijp.  Met snoeihout, afkomstig van het terrein vlechten Hester en de kinderen een takkenwerk rondom de constructie. Het uiteindelijke doel wordt een fraai uitzichtspunt waarin kinderen maar ook volwassenen na ‘gedane arbeid’ kunnen genieten van een ‘overview’.

Kinderkunstdorp o.l.v. Hester Pilz

Kinderproject Kunst in Duin 2014

Beeldschoon deze foto van het Mensennest in het Kinderdorp 2014  (foto Charlotte Ebers)

Bouwen vogelnestje

Kinderen kunnen ook zelf een vogelnestje bouwen (kosten hiervoor bedrage 5 euro). Zie filmpje: vogelnestje bouwen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>